8. TRAVNJA 2012. 10:31h

Pakistanska ruka pomirenja: Asif Ali Zardari nakon sedam godina u Indiji

Foto

Svijet
0

Tekst

Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari u službenom je posjetu Indiji, što je prvi takav službeni susret u posljednjih sedam godina na razini dviju država vrlo zategnutih političkih odnosa.

Premijer Indije Manmohan Singh domaćin je pakistanskom predsjedniku, koji dolazi pružiti svom susjedu ruku pomirenja nakon što su tri puta ratovali, od čega dva puta zbog urnog područja Kašmir.

Na obje strane koje posjeduju i nuklearno oružje pušu vjetrovi pomirenja, u duhu kojega se održava i današnji posjet na najvišoj dužnosničkoj razini Pakistana i Indije

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!