16. SRPNJA 2012. 13:48h

Otet predsjednik Libijskog olimpijskog odbora

Foto

Svijet
0

Tekst

Predsjednika Libijskog olimpijskog odbora Nabila al-Alama otela je u nedjelju skupina naoružanih muškaraca u centru Tripolija i odvela ga u nepoznatom pravcu.

"Devet naoružanih muškaraca koji su se predstavili kao pripadnici libijske vojske izveli su al-Alama iz njegovog automobila u centru grada i odveli ga u nepoznatom smjeru", izjavio je direktor ureda Libijskog olimpijskog odbora Arafat Jouan.

Vojska i policija su objavili da ne znaju za uhićenje, dodao je Jouan.

Ova se otmica dogodila samo nekoliko dana prije odlaska petorice libijskih sportaša u London gdje će sudjelovati na ljetnim olimpijskim i igrama koje počinju 27. srpnja.

Libija sudjeluje na Igrama u pet disciplina: judu, maratonu, te utrci na 100 m za atletičarke i dizanju utega. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!