1. SVIBNJA 2012. 09:39h

One World Trade Center bit će najviši neboder u New Yorku

U Bankoku, Tajlanđanin pere prozore golemog nebodera koji se nalazi u središtu grada, a njegov život ovisi o koncu

Foto

Svijet
0

Tekst

Nakon što je čelični stup postavljen na vrh građevine One World Trade Center je postao najviša zgrada u New Yorku. Postavljanjem stupa na 100. kat nebodera zgrada izgrađena na mjestu nekadašnjih blizanaca srušenih u terorističkom napadu 11. rujna sada je visoka 387 metara. Kada neboder bude dovršen bit će viši i od 540 metara.

Čelični stup na takozvani "Toranj slobode" postavljen je jučer, javlja BBC, samo dan prije prve godišnjice smrti Osame bin Ladena.

- Obrisi New Yorka opet su dosegli nove visine. Danas naš grad ponovno ima svoju najvišu zgradu i osjećaj blistave budućnosti - komentirao je podizanje čeličnog stupa i nastavak izgradnje najviše zgrade u svome gradu gradonačelnik Michael Bloomberg.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!