8. SVIBNJA 2012. 16:08h

Odgođen summit u Ukrajini zbog bojkota europskih čelnika

Foto

Svijet
0

Tekst

Ukrajina je odgodila summit čelnika srednje i istočne Europe koji se trebao održati ovog tjedna nakon što je nekolicina njih najavila da će ga bojkotirati zbog tretmana prema šefici oporbe Juliji Timošenko. Summit se trebao održati u Jalti od 11. do 12. svibnja.

Predsjednici Njemačke, Austrije, Rumunjske i Češke najavili su da neće doći na summit, a novi datum njegova održavanja još nije određen, donosi BBC. Ukrajina strepi da će europski čelnici bojkotirati i Europsko nogometno prvenstvo koje počinje sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, Julija Timošenko u zatvoru je u istočnom ukrajinskom gradu Kharkivu i prošlog je utorka odbila premještaj u mjesnu bolnicu nakon što su je, kako sama tvrdi, zatvorski čuvari prilikom prijašnjeg premještaja u bolnicu pretukli. Timošenko je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bila ukrajinska premijerka.

Timošenko prestaje sa štrajkom glađu

Julia Timošenko prestaje štrajk glađu koji je trajao 19 dana - kazala je to njezina kćerka medijima, a prenosi BBC.

Timošenko je izgubila oko 10 kilograma te je njezino stanje takvo da se može onesvijestiti svakog trenutka dodala je njezina kćer. Očekuje se kako će u srijedu Timošenko biti prebačena u bolnicu gdje će je liječiti njemački liječnik Lutz Harms.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!