RUMUNJSKA:

10. SIJENJA 2009. 20:58h

Od početka 2009. godine smrznulo se 43 ljudi

Foto

Svijet
0

Tekst

U Rumunjskoj je od početka siječnja umrlo 43 ljudi zbog velike hladnoće, među kojima je i jedno tromjesečno novorođenče.

Zbog velike hladnoće u Rumunjskoj je od početka siječnja umrlo 43 ljudi, među kojima i jedna tromjesečna beba, objavio je u subotu državni tajnik u rumunjskom ministarstvu zdravstva Raed Arafat.

Većina stradalih su bili beskućnici, a razlog za tako veliki broj žrtava je i činjenica da u Rumunjskoj ima vrlo malo nužnih smještaja u kojima se beskućnici mogu bar privremeno, za najveće hladnoće, smjestiti, rekao je Arafat.

Diljem Rumunjske je temperatura prvih dana siječnja iznosila u prosjeku minus 20 stupnjeva Celzija, a najniže su temperature bile i manje od minus 31 stupanj.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!