6. VELJAE 2012. 18:27h

Obama kaznio iransku središnju banku jer je kršila ranije sankcije

Foto

Svijet
0

Tekst

 

Američki predsjednik Barack Obama donio je odluku po kojoj se uvode još strože sankcije Iranu, točnije Iranskoj središnjoj banci i to zbog "razočaravajuće prakse" po kojoj je banka izvršavala transakcije koje su zabranjene već uvedenim sankcijama, izvještava BBC. Obama je izjavio da zamrzava svu imovinu iranske vlade u SAD-u te da prekida trgovinske veze s tom državom.

Podsjetimo, IAEA je objavila da je moguće da Iran razvija nuklearno oružje, što je zabrinulo Izrael, ali i SAD. Iz Teherana se brane govoreći da se njihov nuklearni program koristi isključivo u mirnodopske svrhe.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!