6. KOLOVOZA 2012. 16:59h

Obala Bjelokosti: U napadu na vojni logor šestero poginulih

Foto

Svijet
0

Tekst

Najmanje šest ljudi poginulo je u ponedjeljak ujutro u napadu neidentificiranih napadača na vojni logor u Abidjanu u Obali Bjelokosti, i to samo dan nakon dvaju napada u kojima su u drugom okrugu ubijena petorica vojnika.

Novinar AFP-a vidio je četiri tijela na katu zgrade na ulazu u logor Akouedo sjeverno od Abidjana. Vrata su razbijena, pod i zidovi poprskani su krvlju. U stražarnici i na izlazu još su dva krvava tijela u vojnoj uniformi, dodao je.

Vojni izvor javlja da ima i ranjenih.

Situacija se u kasnim jutarnjim satima oko logora smirila, a promet je nastavljen.

Pucnjava iz automatskog oružja i kalašnjikova u logoru u okrugu Cocodyju počela je između 3:00 i 4:00 sata, a trajala do šest ujutro po lokalnom vremenu, kažu stanovnici.

"Nekoliko naoružanih muškaraca napalo je logor Akouedo", rekao je vojni izvor. "Vojnici iz logora povukli su se, ali onda su se vratili i odgovorili. Napadači su pobjegli u smjeru (susjednoga mjesta) Bingervillea", dodao je. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!