27. SRPNJA 2012. 17:54h

Njemačka i Francuska spremne na sve za očuvanje eurozone

Foto

Svijet
0

Tekst

Francuska i Njemačka odlučne su učiniti sve za očuvanje eurozone, kaže se u zajedničkom priopćenju objavljenom iz ureda njemačke kancelarke i francuskog predsjednika koje je objavljeno nakon telefonskog razgovora Angele Merkel i Francoisa Hollandea.

"Da bi se to postiglo, zemlje članice, kao i europske institucije, trebaju prihvatiti odgovornost u područjima za koje su nadležni", kaže se u priopćenju.

Njemačka kancelarka i francuski predsjednik također su naglasili važnost "hitne provedbe zaključaka Europskog vijeća od 28. i 29. lipnja", dodaje se.

Predsjednik Europske središnje banke (ECB) Mario Draghi također je u četvrtak rekao da je ECB spremna učiniti sve što je potrebno za očuvanje eura. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!