1. SIJENJA 2014. 18:00h

NEOPREZNOST Palestinski veleposlanik poginuo od bombe u svom stanu u Pragu

Foto

Svijet
0

Tekst

Palestinski veleposlanik u Pragu, Džamal Al Džamal podlegao je ozljedama zadobivenim u eksploziji koja je u srijedu ujutro odjeknula u njegovu stanu, javila je austrijska novinska agencija APA.

- 56-godišnji muškarac teško je ozlije?en, rekla je za AFP glasnogovornica policije Andrea Zulova Al Džamal je nakon stabilizacije vitalnih funkcija bio prebačen u vojnu bolnicu Prag-Stresovice. Inernetska stranica www.novinky.cz, koja se pozvala na policijske izvore, prenijela je da je palestinski diplomat vjerojatno ranjen dok je 'neoprezno rukovao opasnim eksplozivom'.

U trenutku eksplozije u stanu su se nalazili svi članovi veleposlanikove obitelji. Policija je otvorila istragu o eksploziji, a domaći novinari naga?aju da je detonaciju prouzročio protuprovalni alarmni sustav u trenutku kada je diplomat otvorio sef koji se nalazio u stanu.

Al Džamalov stan nalazi se u novoizgra?enoj četvrti Praga Suchdolu, u sjeverozapadnom dijelu grada, a glasnovornik veleposlanstva Nabil el Fahel za češki javni radio CRo kazao je kako su se u trenutku eksplozije u njemu nalazili svi članovi obitelji.

Glasnogovornica policije rekkla je je da je i 52-godišnjoj ženi ukazana pomoć na mjestu eksplozije, nakon čega je ona u stanju šoka prebačena u bolnicu. Džamal Al Džamal službeno je preuzeo dužnost palestinskog veleposlanika u Pragu u listopadu prošle godine.

(Hina)

 

 

Dalje.com
1/0