21. KOLOVOZA 2015. 11:18h

NARODNO JEDINSTVO Odvojilo se lijevije krilo Syrize i osnovalo novu stranku

Foto

Svijet
0

Tekst

Radikalno lijevi pobunjenici iz stranke Sirize grčkog premijera Aleksisa Ciprasa odcijepili su se i odlučili formirati novu stranku u kojoj je i 25 dosadašnjih zastupnika Sirize, objavio je u petak zamjenik predsjednika parlamenta.

Nova stranka zvat će se "Narodno jedinstvo" i vodit će ju bivši ministar energetike Panagiotis Lafazanis, vo?a radikalno lijeve frakcije u Sirizi koja je odbila poziv premijera Ciprasa da podupre u parlamentu treći program pomoći.

Cipras je podnio ostavku u četvrtak.

S 25 zastupnika stranka će biti treći najveći blok u grčkom parlementu koji broji 300 zastupnika.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!