16. RUJNA 2012. 10:52h

Napad iznutra na NATO-ve postrojbe u Afganistanu, ubijena četiri vojnika

Foto

Svijet
0

Tekst

Četiri vojnika NATO-a ubijena su u nedjelju u Afganistanu, u jednom od tzv. napada iznutra koji predstavljaju sve veći problem savezničkim snagama u toj zemlji. Četiri američka vojnika ubijena su u napadu osoba koje su nosile odoru afganistanske nacionalne policije u južnoj pokrajini Zabolu, objavio je izvor iz NATO-a.

Dan prije je afganistanski policajac ubio dvojicu britanskih vojnika u Helmandu, snažnom talibanskom uporištu. Ove je godine 51 strani vojnik ubijen u Afganistanu u napadima iznutra, što znatno otežava odnose i povjerenje između savezničkih i afganistanskih snaga sigurnosti, koje bi trebale potpuno preuzeti sigurnost nad zemljom do kraja 2014. godine. Dramatičan porast napada iznutra doveo je do zaustavljanja novačenja u afganistansku vojsku i policiju. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!