22. LIPNJA 2013. 10:50h

Najmanje 560 osoba poginulo u Indiji od monsuna

Foto

Svijet
0

Tekst

Najmanje 560 osoba izgubilo je život u poplavama i odronima zemlje koje su izazvale monsunske kiše na sjeveru Indije, objavili su dužnosnici koji upozoravaju da bi broj poginulih mogao znatno narasti.
Kuće uz obale Gangesa, najduže i svete indijske rijeke, rušile su se u nabujalu vodu koja je odnosila automobile i kamione. Tisuće vojnika uključene su u veliku operaciju spašavanja a zračne snage helikopterima evakuiraju ljude s kritičnih područja.

Oko 33.000 osoba je ovog tjedna spašeno od poplave, a turiste i hodočasnike koji su bili krenuli prema Gangesu posebni vlakovi vraćaju kućama. "Poduzimamo sve što je moguće", rekao je ministar informiranja Manish Tewari. Podignuto je 40 prihvatnih kampova za 10.000 evakuiranih.

Premijer Manmonah Sing obećao je da će iz posebnih fondova isplatiti pomoć od 3.400 dolara za svakog poginulog člana obitelji, 840 dolara za ozlije?enog te posebnu odštetu za uništene domove.

Monsunske kiše u subotu su bile nešto slabije nego prošlog tjedna ali za početak idućeg tjedna meteorolozi najavljuju nove kiše.

(Hina)

 

Dalje.com
1/0