1. SRPNJA 2012. 19:48h

Na tursko-sirijskoj granici još uvijek napeto

Foto

Svijet
0

Tekst

Sirijski helikopteri nekoliko su puta prošlih dana došli u blizinu granice sa Turskom koja je zbog toga prema granici uputila svoje borbene zrakoplove, objavila je u nedjelju turska vojska.

Glavni stožer turskih oružanih snaga naglašava da niti jednom nije došlo do narušavanja suvereniteta turskog zračnog prostora. Sirijski helikopteri su letjeli nad područjem udaljenim oko šest kilometara od granice a turska vojska je kao mjeru opreza iz baze Incirlik prema granici uputila četiri zrakoplova F-16.

Još dva zrakoplova poletjela su iz baze na jugu zemlje kad je sirijski helikopter došao u blizinu granice, dodaje se u priopćenju objavljenom na internetu. Napetosti na tusko-sirijskoj granici traju više od tjedan dana nakon što su Sirijci oborili turski zrakoplov F-4. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!