25. SVIBNJA 2011. 13:19h

Na sjeveru Njemačke zatvoren zračni promet zbog vulkanskog pepela

Foto

Svijet
0

Tekst

Njemačka je zaustavila zračni promet na sjeveru zemlje zbog vulkanskog pepela s Islanda, prenosi BBC. 
Jutros su zatvoreni aerodromi u Bremenu, Hamburgu i Berlinu. Lufthansa je otkazala oko 150 letova, a očekuje se da će u Njemačkoj biti otkazamo oko 700 letova.

Nakon erupcije islandskog vulkana Grimsvotna jučer su bili zatvoreni dijelovi zračnog prostora iznad skandinavskih zemalja, Škotske i Engleske, što je dovelo do otkazivanja više stotina letova. U tim djelovima Europe promet se danas postepeno normalizira.

Europska kontrola zračnog prometa Eurocontrol najavila je da bi se oblak vulkanskog pepela danas mogao proširiti i na Poljsku. 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!