FINANCIJSKE NEPRILIKE

6. SIJENJA 2009. 18:25h

Multimilijarder se bacio pod vlak zbog krize

Marčeljeva Draga, mjesto nesreće u kojoj je vlak usmrtio ženu

Foto

Svijet
0

Tekst

Industrijsko carstvo Adolfa Mercklea upalo je u financijske probleme nakon gubitaka proizašlih iz sloma globalnog financijskog sustava.

Njemački multimilijarder Adolf Merckle, vlasnik nekoliko tvrtki, izme?u ostalih i farmaceutskog diva Ratiopharma, počinio je samoubojstvo bacivši se pod vlak zbog financijskih poteškoća uzrokovanih slomom globalnog financijskog sustava, priopćila je njegova obitelj u utorak.

- Teška gospodarska situacija u kojoj su se zbog posljedica financijske krize našle njegove tvrtke i s time povezana nesigurnost i nemoć, slomili su strastvenog poduzetnika koji si je stoga oduzeo život - stoji u priopćenju obitelji Merckle objavljenog u utorak popodne.

Merckle se u ponedjeljak navečer bacio pod vlak u blizni Ulma.

Merckelovo industrijsko carstvo kojem pored Ratiopharma pripada i Hedelberg Cement to djelomično i proizvo?ač specijalnih vozila Kaessbohrer, upao je, kako procjenjuju analitičari, u financijske neprilike nakon velikih gubitaka proizašlih iz spekulacija Volkswagenovim dionicama prošle jeseni, kao i pogrešnim kalkulacijama prilikom kupnje britanskog proizvo?ača cementa Hansona.

Posljednjih tjedana Merckle je vodio pregovore s nekoliko banaka oko kredita u visini od pola miljarde eura.

Adolf Merckle se s 9,2 milijarde dolara imutka nalazio na petom mjestu ljestvice najbogatijih Nijemaca i me?u 100 najbogatijih ljudi na svijetu.

 

Dalje.com
1/0