8. OUJKA 2012. 20:37h

Monstrum Breivik u žrtve pucao i po osam metaka

Anders Bering Breivik

Foto

Svijet
0

Tekst

Zvijer po imenu Behring Anders Breivik (33) bila je vrlo tiha i naizgled bezbrižna u srijedu dok se čitala optužnica za pokolj u kojemu je ubio 77 i ranio 150 ljudi. Monstrum je optužen za “teroristički akt” u krvavom naletu 22. srpnja 2011. u Oslu, na otoku Utøya. U objedinjenoj optužnici tužitelj je opisao kako je stradalo 119 žrtava. U pomno planiranom krvavom pohodu, koji je trajao više od 90 minuta, Breivik je u svaku od svojih žrtava ispalio od dva do osam metaka, većinom u glavu.

Evo nekih citata iz dokumenta strave i užasa:

Evind Hovden (†15) – U njega je pucao tri puta iz pištolja i puške. Dva metka pogodila su ga u lice. Jedan metak prošao je kroz njegovu lijevu sljepoočnicu i izašao kroz drugu, a drugi je prošao kroz njegove čeljusti i zaustavio se u mozgu.

Mona Abdinur (†18) – Sjedila je u kantini. Pogodio ju je tri puta u glavu. Prvi metak ušao je kroz desno uho, prošao kroz kosti lubanje i zaustavio se u mozgu. Breivik je nastavio paljbu po učenici pucajući u bradu i vrat.

Gizem Dogan (†17) – Vidjela je užas i pokušala se skriti u šumi iza školske zgrade. Dva metka pogodila su je u glavu i zdjelice. Dogan je umrla od ozljeda glave.

Håkan Ødegaard (†17) – Pokušao je pobjeći skokom u rijeku. Grčevito je počeo plivati, no Breivik ga je sustigao i ispalio nekoliko hitaca u njega. Leš dječaka poslije je pronađen na šest metara dubine na južnom rtu otoka Utøya.

Bendik Røsnæs Ellingsen (†18) – Morao je gledati pokolj ostalih žrtava u maloj dvorani u kafiću. Tada je pogođen s osam metaka. Dva metka pogodila su ga u glavu, od kojih je jedan ušao na usta.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!