EKSPRES MLIJEKO

11. TRAVNJA 2009. 18:07h

'Mlijekomat' za svježe mlijeko u Sloveniji

Foto

Svijet
0

Tekst

U slovenskom mjestu Medvodah postavljen je prvi aparat za mlijeko koji radi 24 sata dnevno, a za čašu mlijeka potrebne su samo kovanice.

Nedjelja je ujutro i vaša djeca žele pahuljice s mlijekom za doručak. No, upravo ste ostali bez mlijeka. Što sad?

-.-http://www.germes-online.com/direct/dbimage/503115-.-Mlijeko
Mlijeko
Photo http://www.germes-online.com/direct/dbimage/503115  
Uskočite u auto i odvezite se u susjednu nam Sloveniju. Tamo je, naime, u mjestu Medvodah, počeo raditi prvi "mlijekomat" - uređaj sličan bankomatu koji će vam za cijenu jednog eura natočiti litru mlijeka.

Aparat radi 24 sata dnevno, svaki dan. Potrebno je samo ponijeti posudu u koju ćete natočiti mlijeko. Automat će sam izmjeriti količinu mlijeka za onoliko novca koliko ste ubacili u njega. Litra stoji jedan euro, a pola litre 50 centa, piše 24 ur.

Projekt je osmislio Tomaž Mis s "Mis farme" iz Zavrha pod Šmarno gorom jer kaže da je u posljednje vrijeme u slovenskim medijima napisano dosta negativnosti o kvaliteti slovenskog mlijeka, pa je ovim postupkom želio vratiti dobar odnos i povjerenje između proizvođača i kupaca mlijeka.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!