25. SRPNJA 2012. 13:06h

Mianmar: Suu Kyi zatražila poštivanje prava etničkih manjina

Suu Kyi

Foto

Svijet
0

Tekst

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi u srijedu je u svom prvom istupu u parlamentu zatražila usvajanje zakona o zaštiti prava etničkih manjina.

Suu Kyi je rekla da su ti zakoni važni za Mianmar kako bi postao istinski demokratska država međusobnog poštovanja. "Kako bismo postali istinski demokratska unija s duhom unije, jednakih prava i međusobnog poštovanja, pozivam sve članove parlamenta da rasprave usvajanje zakona potrebnih za zaštitu jednakih prava etničkih skupina", rekla je podržavajući prijedlog vladajuće stranke MP. Također se mora rješavati siromaštvo u područjima etničkih manjina, dodala je.

Mianmar prolazi kroz niz politčkih reformi koje je pokrenula vlada koju podržava vojska no neki su dijelovi zemlje još uvijek pogođeni sukobima i nemirima. Suu Kyi, koja je krajem 2010. godine oslobođena iz kućnog privora, izabrana je u travnju u parlament. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!