13. LIPNJA 2012. 22:54h

Merkel razbijesnila Nijemce - nosila narančasto

Foto

Svijet
0

Tekst

Njemačka kancelarka Angela Merkel razbijesnila je danas svoje sunarodnjake jer je na dan utakmice Njemačka - Nizozemska na EURU nosila - narančastu bluzu.

Narnčasto je boja nizozemske reprezentacije, najvećeg nogometnog suparnika Nijemaca, pa je kancelarka izabrala vrlo pogrešnu boju, što joj Nijemci nisu oprostili. "Baš danas nosi narančasto. kako je to moguće", pita se njemački dnevnik Bild, dok se nizozemski list Handelsblad pita "Zar je Angela Merkel navijač Nizozemske?Očito je spašavanje Europe od financijskog kolapsa umorilo njemačku kancelarku".

Merkelin gaf vrlo je čudan ako se zna da voli nogomet i često dolazi na utakmice njemačke reprezentacije, pa je tako bila na dvije utakmice prošlog EURA u Austriji i Švicarskoj. Pred ovaj EURO je našla vremena prošli tjedan i posjetila njemačku bazu u Gdanjsku, a na svojoj web-stranici kao glavnu je postavila fotografiju cijele momčadi "Elfa". (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!