12. KOLOVOZA 2010. 21:02h

Meksiko dozvolio sklapanje homoseksualnih brakova

Homoseksualci

Foto

Svijet
0

Tekst

Nakon Arentine i Meksiko je ozakonio homoseksualne brakove i time postao treća država u Americi koja u potpunosti poštuje priznaje instuciju homoseksualnog braka (pored Meksika i Argentine, homoseksualne brakove dopušta i priznaje još samo Kanada).

Dosad je sklapanje brakova među osobama istog spola bilo moguće samo u glavnom gradu Ciudad de Mexicu. U Meksiku je od dozvole sklapanja homoseksualnih brakova zabilježeno oko 300 istospolnih parova koji su se odlučili ozakoniti svoju vezu.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!