1. VELJAE 2013. 17:42h

Meksiko: U eksploziji poginule najmanje 32 osobe

Foto

Svijet
0

Tekst

Prema zadnjim informacijama najmanje su 32 osobe poginule, a više od stotinu ih je ozlije?eno u snažnoj eksploziji koja je u četvrtak zatresla sjedište državne naftne kompanije Pemex u meksičkome glavnom gradu Ciudad de Mexicu, rekao je predsjednik tvrtke Emilio Lozoya.

Eksplozija je teško oštetila prizemlje i niže katove 214-metarskog nebodera u poslovnom središtu glavnog grada, a vjeruje se da je više od stotinu osoba ostalo zarobljeno u višim katovima zgrade. Neboder, koji ima više od 50 katova, okružili su policija, vatrogasci i ambulantna kola. Na televizijskim snimkama vide se krhotine koje su prekrile obližnje prometnice, te razbijeni prozori na nižim katovima.

Neimenovani vladini dužnosnici rekli su da prvi tragovi ukazuju da je eksplodirala plinska kotlovnica u manjoj zgradi pokraj Pemexova nebodera, ali točan uzrok eksplozije tek treba utvrditi.

Spasilačke službe i dalje tragaju za nestalima i pokušavaju doći do zaposlenika Pemexa zarobljenih u zgradi. Najmanje jedna osoba je spašena. Jedan od djelatnika hitne pomoći kazao je da bi se još više od stotinu osoba moglo nalaziti na višim katovima.

Pemexu se u prošlosti dogodilo više smrtonosnih incidenata, najveći 1984. kada je u eksploziji u postrojenju za prirodni plin na rubnom području glavnog grada poginulo 300 ljudi. Osam godina poslije, oko 200 osoba je poginulo a čak 1.500 ozlije?eno u seriji podzemnih eksplozija plina u Guadalajari, drugom po veličini meksičkom gradu. (Hina)

 

Dalje.com
1/0