1. VELJAE 2012. 13:58h

Male kazne ubojicama južnoafričke homoseksualke

Foto

Svijet
0

Tekst

Četvorica muškaraca iz Južnoafričke Republike dobila su ukupno 18 godina zatvorske kazne jer su 2006. godine izboli nožem i nasmrt kamenovali 19-godišnju homoseksualku, piše BBC.

Sud u Khayelitshau ustanovio da je Zoliswa Nkonyana okrutno ubijena samo zato što je otvoreno govorila o svojoj seksualnoj orijentaciji. Okupljeno mnoštvo koje je ispred suda čekalo donošenje presude klicanjem i plesom odobrilo je odluku sudske vlasti.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!