29. VELJAE 2012. 07:55h

London: Sindikati žele organizirati masovni štrajk za vrijeme Olimpijade

Foto

Svijet
0

Tekst

Akcije radnika ogorčenih mjerama štednje britanske vlade mogle bi se usmjeriti na Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Londonu.

Prema izjavama Lena McCluskeya čelnika najvećeg britanskog sindikata Unite union, razmišlja se o štrajku zaposlenih u javnom sektoru baš u vrijeme održavanja Olimpijade, a postoji mogućnost da i ostale građane pozovu na građanski neposluh.

U intervjuu za Guardian McCluskey je istaknuo kako se zasad radi samo o idejama o kojima sindikat raspravlja, no konkretne akcije još uvijek nisu dogovorene.

Ovakve su izjave izazvale mnoštvo egativnih kritika među vladajućim političarima, no McCluskey poručuje da je Olimpijada baš dobra prilika da pokažu svoje stavove i nezadovoljstvo.

- Napadi na prava radnika u javnom sektoru toliko su duboka da je ideja u kojoj cijeli svijet treba doći u London uživati u Olimpijskim igrama kao da je sve lijepo i ružičasto za nas nije prihvatljiva. Zapravo nezamisliva je, zaključuje McCluskey.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!