USPOSTAVA DIPLOMATSKIH VEZA

28. STUDENOG 2008. 10:36h

Libanon odobrio otvaranje veleposlanstva Palestine

Foto

Svijet
0

Tekst

Vijeće ministara odlučilo je da će odobriti uspostavu diplomatskih veza s državom Palestinom, rekao je libanonski ministar informiranja.

Libanon je odlučio da će uspostaviti prve diplomatske veze s ''palestinskom državom'', načelno odobrivši otvaranje veleposlanstva koje će zamijeniti ured Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Bejrutu.

- Vijeće ministara odlučilo je da će odobriti uspostavu diplomatskih veza s državom Palestinom-  objavio je libanonski ministar informiranja Tarik Mitri po završetku sjednice u četvrtak oko ponoći.

- Točan dan početka provedbe odluka koje su donijele obje strane još nije utvrđen- dodao je ministar.

PLO koji okuplja najveće palestinske nacionalne pokrete, napose Fatah Mahmuda Abbasa, većina zemalja u svijetu smatra ''jedinim zakonitim predstavnikom palestinskog naroda''.

''Palestinsku državu'' je 1988. simbolično proglasio Jaser Arafat, ali ona u stvarnosti još nije zaživjela zbog izraelske okupacije.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!