9. TRAVNJA 2012. 15:19h

Kosovo: Srbi spriječili postavljanje kontrolnih kućica

Foto

Svijet
0

Tekst

Nekoliko stotina Srba iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice gdje su u većini, spriječilo je oko 13 sati pripadnike KPS da postave tri kontrolne kućice u naselju Tri solitera gdje je jučer bombom ubijen Albanac Seljver Haradinaj i ranjeno njegovo dvoje djece kada su im napadači podmetnuli eksploziv na prozor.

Kućice su dovezene iz južnog dijela grada, a cilj je bio da se kraj svakog nebodera postavi jedna stražarska kućica u kojemu bi bili pripadnici Kosovske policijske službe, javljaju mediji u Srbiji.

Kosovski policajci su uspjeli danas postaviti samo jednu kućicu, ali su je Srbi prevrnuli i razbili stakla na njoj. Ostala dva objekta policajci su odvezli nazad.

Istovremeno s okupljanjem Srba, okupili su se i Albanci iz smjera sela Suvi Do gdje je sinoć, kako tvrde srpski izvori, pretučen jedan Srbin. Albanci su se okupili i u južnom dijelu grada. Kako javljaju mediji, situacija je bila napeta, ali nije bilo ozbiljnijih izgreda i uskoro su se i Srbi i Albanci razišli svojim kućama.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!