6. TRAVNJA 2012. 16:56h

Kina: Tinejdžer prodao bubreg kako bi kupio iPad i iPhone

Foto

Svijet
0

Tekst

Pet osoba iz Kine tereti se da su namjerno nanijeli ozljede kineskom tinejdžeru koji je prodao bubreg kako bi mogao kupiti iPhone i iPad, prenosi NYTimes. Među petorkom je i kirurg koji je u travnju prošle godine izvadio bubreg 17-godišnjaku zbog čega mu sada preostali bubreg zakazuje.

Jedan od okrivljenih primio je oko 26 tisuća eura kako bi dogovorio transplantaciju, tinejdžeru je dao nešto više od 2 tisuće i 600 eura, dok je ostatak podijelio s kirurgom i ostalim okrivljenicima. Još nije poznato kome je transplantiran bubreg i tko ga je platio.

Za operaciju je saznala majka tinejdžera koji je priznao da je kupio iPhone i iPad od novca koji je dobio prodajom bubrega.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!