24. TRAVNJA 2012. 17:28h

Julia Timošenko štrajka glađu i ne može ustati iz kreveta

Foto

Svijet
0

Tekst

-Bivša ukrajinska premijerka Julia Timošenko, koja je na odsluženju sedmogodišnje kazne za zloporabu položaja i ovlasti zbog posredovanja pri potpisivanju ugovora o kupnji plina iz Rusije, od petka štrajka glađu – izvijestio je njezin odvjetnik Serhiy Vlasenko.

Timošenko je kazala svom odvjetniku da su posljedice njezina preseljenja iz bolnice u zatvor ozljede po rukama i trbuhu, a on prenosi i da se ona trenutačno ne može ustati iz kreveta – izvijestio je BBC.

– Timošenko na ovaj način protestira protiv onoga što se događa u Ukrajini kao i protiv onoga što se njoj događa u zatvoru – tvrdi Vlasenko koji je dodao da nije istina da je odbila liječnički pregled, ali da je smještena u bolnicu protiv svoje volje.

Mediji prenose da Timošenko već mjesecima pati od bolova u leđima zbog čega se nije pojavila na sudu prošli tjedan gdje je optužena za utaju poreza dok je bila na čelu grupe Ujedinjenih energetskih sustava Ukrajine.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!