3. SIJENJA 2011. 15:25h

Japanci naučili morskog lava Lea pisati. Lavić kistom napisao- zec

Foto

Svijet
0

Tekst

Osmogodišnji morski lav Leo prava je novogodišnja atrakcija u zabavnom parku Hakkeijima Sea Paradise u japanskoj Yokohami. Naime, djelatnici akvarija naučili su Lea da kistom napiše riječ "zec", i to kineskim znakovima jer se približava veljača i početak Godine Zeca prema lunarnom kalendaru.

Inače, u zabavnom parku Hakkeijima Sea Paradise ima više od 500 različitih vrsta riba s više od 100.000 morskih stvorenja. To je jedan od najvećih akvarija u Japanu koji godišnje posjeti više od 4,5 milijuna ljudi.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!