20. TRAVNJA 2012. 13:49h

Japan: Medvjedi koji su pobjegli iz kaveza ubili dvije žene

Foto

Svijet
0

Tekst

Dvije su žene poginule u japanskom nacionalnom parku Hachimantai nakon napada medvjeda koji su pobjegli iz svojih kaveza, javlja BBC. Park se nalazi u prefekturi Akita na sjeveru Japana, a napad se dogodio danas oko 10 sati po lokalnom vremenu.

Vjeruje se da su žrtve bile zaposlenice parka. Među njima je bila i treća osoba, no ona je uspjela na vrijeme pobjeći.

Lokalni lovci pronašli su i ubili nekoliko medvjeda, no nije poznato koliko ih je pobjeglo iz parka. Zbog toga je policija upozorila lokalno stanovništvo da ostanu u svojim kućama. Zatvorene su neke ceste, a policija i vatrogasci pretražuju cijelo područje kako bi pronašli medvjede.

Inače, u parku živi 38 medvjeda i otvoren je za turiste tijekom ljetnih mjeseci, no sada je još uvijek zatvoren za javnost.

– Teško je reći koliko je točno medvjeda pobjeglo iz svojih kaveza – rekao je glasnogovornik policije.
 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!