26. SIJENJA 2012. 19:32h

Janša: Türk i njegovi ljevičari bez razloga me napadaju već 20 godina!

Foto

Svijet
0

Tekst

 

Janez Janša oštro je reagirao nakon što ga slovenski predsjednik Danilo Türk nije imenovao mandatarom za sastavljanje slovenske vlade, uz poruku da se Janši sudi u aferi Patria te da kao takav nema legitimnost postati predsjednikom vlade. Takav je Türkov istup Janša ocijenio nedržavničkim.

– Ta je njegova izjava dio političkog folklora slovenske ljevice koja me već dva desetljeća napada bez ikakva temelja – kaže vođa slovenske desnice.

– Türk napada vladu koja još nije ni počela djelovati – ljutit je Janša koji će, bez obzira na predsjednikovo odbijanje da mu povjeri mandat, vjerojatno postati novi slovenski premijer jer je skupio 50 od ukupno 90 ruku u slovenskom parlamentu.

I dok Janša napominje kako je Slovenija u tako teškoj situaciji da joj za godinu i pol dana prijeti grčki scenarij, javnost je začuđena nesnošljivošću dvojice političara koja se ne smanjuje ni u situaciji kada zemlji treba političko jedinstvo.

Türk se već odavno žali kako Janša svojim izjavama na njegov račun zapravo ne poštuje instituciju predsjednika države. Sukob njih dvojice mogao bi se lako prenijeti i na neslogu u vrhu države kada Janša postane novi premijer. Tako bi se slovenska gospodarska kriza snažno pojačala i eskalacijom političke krize koja nikako ne jenjava još otkako je Pahor izgubio podršku u parlamentu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!