BEZ SPORAZUMA

17. SIJENJA 2009. 17:09h

Izrael postigao ciljeve i planira prekid vatre

Foto

Svijet
0

Tekst

U Izraelu vjeruju da su njihovi ciljevi ostvareni, no otvori li Hamas vatru na izraelske vojnike, Izrael zadržava pravo da uzvrati.

Izrael namjerava prekinuti ofenzivu na Pojas Gaze i bez sporazuma s Hamasom jer je ostvario svoje ciljeve, rekao je u subotu jedan visoki izraelski dužnosnik.

- Cilj nam je objaviti, kad to odobri kabinet, prestanak vojnih aktivnosti jer vjerujemo da su naši ciljevi ostvareni - rekao je taj dužnosnik pod uvjetom da ostane anoniman.

Sigurnosni kabinet izraelske vlade sastat će se u 19,30 sati po lokalnom vremenu (u 18,30 po srednjoeuropskome), a u 22 sata naciji će govoriti premijer Ehud Olmert.

- S Hamasom nije sklopljen sporazum i, naravno, otvori li Hamas vatru na izraelske vojnike i nastavi li raketiranje Izraela, Izrael zadržava pravo da uzvrati - dodao je taj dužnosnik.

U Bejrutu je jedan Hamasov dužnosnik rekao da će se gerilci nastaviti boriti sve dok Izrael ne ispuni njihove zahtjeve, što se uglavnom odnosi na prestanak blokade Pojasa Gaze.

Drugi izraelski dužnosnik rekao je kako očekuje da kabinet proglasi jednostrani prekid vatre i postigne dogovor s Egiptom o jačanju sigurnosnih mjera na granici izme?u Gaze i Egipta.

 

Dalje.com
1/0