4. PROSINCA 2014. 14:27h

IZNENADNI TRUDOVI Bosanka rodila na autocesti u autobusu iz Zuericha

Foto

Svijet
0

Tekst

Prava drama odvijala se u autobusu na liniji Zuerich-Sarajevo, koji je autocestom u punoj brzini vozio u blizini slovenske Postojne, kad je dobila trudove i iznenada po─Źela ra?ati ┼żena iz Sarajeva, nastanjena u Švicarskoj, no sve je sretno završeno uz pomo─ç putnika koji su bili "babice", a dijete i majka preba─Źeni su u rodilište u Ljubljani.
 
Enisa Huseinovi─ç iz Sarajeva, ─Źiji je mu┼ż Enis ostao Zuerichu jer su prinovu o─Źekivali tek za mjesec dana, rodila je zdravu djevoj─Źicu.
 
"Bila je panika i osjetio sam nervozu putnika, a bili smo na autocesti gdje se nisam mogao zaustaviti, ali sam nazvao hitnu pomo─ç", ispri─Źao je za ljubljanske "Novice" voza─Ź autobusa Fadil Skuli─ç, dodavši da je sve bilo još uzbudljivije jer se doga?alo usred no─çi.
 
Vozilo je zaustavio na prvoj benzinskoj crpki, gdje ih je do─Źekalo stru─Źno medicinsko osoblje, ali im je preostalo samo prerezati pup─Źanu vrpcu te potom majku i dijete prebaciti u ljubljansko rodilište, jer su se za sve ostalo prije toga pobrinuli majka i putnici.
 
"Babice su bile tri hrabre djevojke, ali pupkovinu nismo smjeli prerezati", kazao je Skuli─ç, priznavši da je jedno vrijeme bio u šoku od iznena?enja i uzbu?enja.
 
"Drama je trajala oko pola sata, a svega se zapravo i ne sje─çam od silne 'frke' koja je zavladala. Pritekle smo u pomo─ç i sve je dobro završilo, makar sam tek sada svjesna da je moglo završiti i druk─Źije", ispri─Źala je Aldina Kari─ç iz Lukavca u BiH, jedna od djevojaka koje su pomagale pri iznenadnom porodu.

 

Dalje.com
1/0