7. OUJKA 2012. 15:31h

Izbori u Srbiji održat će se ili 22. ili 29. travnja ove godine

Foto

Svijet
0

Tekst

BEOGRAD – Prema još neslužbenim informacijama, izbori u Srbiji održat će se 22. ili 29. travnja ove godine. Navodno da bi se istoga dana održali lokalni, parlamentarni i predsjednički izbori. Iz DS-a Borisa Tadića nisu potvrdili ni demantirali ovu informaciju. Najavljeno je samo da će uskoro biti obznanjen datum održavanja izbora.

Inače, mandat predsjednika Srbije Borisa Tadića ističe 15. veljače 2013. godine, tako da bi, u slučaju da se odluče da se krajem travnja ipak održe i predsjednički izbori, Tadić morao prethodno podnijeti ostavku. Predizborne ankete u Srbiji najveću šansu za pobjedu trenutačno daju Srpskoj naprednoj stranci predsjednika Tomislava Nikolića.

Iza njih je odmah DS dok su sve ostale političke stranke daleko iza njih. Ipak, još je neizvjesno hoće li, ako i pobijedi, SNS imati dovoljno ruku za većinu u srbijanskom Parlamentu. Naime, uz Tadićev DS trenutačno su brojne manje stranke koje mu daju podršku u sastavljanju vlade.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!