21. KOLOVOZA 2012. 16:41h

Italija: Duboka recesija izazvala porast kriminala

Milano

Foto

Svijet
0

Tekst

Teška recesija u Italiji je izazvala rast kriminala, a nakon tri godine neprestanog pada, broj zločina u toj zemlji počeo se 2011. ponovno povećavati.

Prošle je godine u Italiji zabilježeno 2,76 milijuna kaznenih djela, što je rast od 5,4 posto prema godini ranije. Na 100.000 stanovnika, u 2011. dogodilo se 4.557 kaznenih djela, objavilo je u utorak talijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Najviše kriminala ima u pokrajini Milanu, koja vodi u crnoj statistici s 294.875 kaznenih djela, što je 7.360 na 100.000 stanovnika. Slijede Rimini, Bologna, Torino, Rim i Genova.

Najveći rast kriminala bilježe Forli, Livorno, Rimini, Ravenna i Lucca.

Najviše je porastao broj provala i slučajeva džeparenja. Godine 2011. je bilo 21 posto provala više nego u 2010., a džeparenja su porasla za 16 posto. Istodobno, smanjen je broj krađa automobila, koji je za 0,7 posto pao na 126.999 slučajeva.

Stručnjaci smatraju da je povećani broj krađa i razbojstava izazvan krizom, odnosno visokom razinom nezaposlenosti.

Najveći broj kriminalnih djela čine muškarci u dobi između 15 i 25 godina. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!