2. SRPNJA 2012. 11:52h

Indija: U poplavama smrtno stradalo najmanje 79 osoba

Foto

Svijet
0

Tekst

Poplave izazvane sezonskim kišama na istoku Indije uzrokovale su smrt najmanje 79 osoba a 2,2 milijuna osoba raseljeno je prošlog tjedna, rečeno je u ponedjeljak iz službenog izvora.

Država Assam, koja graniči s Butanom i Bangladešom, najpogođenija je bujicama koje su se izlile iz rijeke Brahmaputre. Nevrijeme je pogodilo i države Arunachal Pradesh i Manipur, pri čemu nije bilo mrtvih.

Po podacima lokalne vlade Assama, 26 od 27 okruga zahvaćeno je poplavama koje su razorile tisuće nastambi, onemogućile cestovni promet i preplavile poljoprivredna dobra.

"Dosad je smrtno stradalo 79 osoba u odvojenim incidentima. Neke su poginule u brodolomima, druge su se utopile u pokušaju da pobjegnu od poplava, ostale u klizanju terena", priopćile su lokalne vlasti.

Prema tom priopćenju, približno 2,2 milijuna osoba raseljeno je a više od 500.000 smješteno je pod šatorima. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!