20. KOLOVOZA 2015. 16:19h

IMA PLAN Borut se nada kako će se susresti s Kolindom u Austriji

Borut Pahor i Kolinda Grabar-Kitarović

Foto

Svijet
0

Tekst

Slovenski predsjednik Borut Pahor očekuje da će se s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović susresti u austrijskom Alpbachu, gdje će se 30. ovog mjeseca održati tradicionalni, već 70. Forum Alpbach, potvrdio je u četvrtak ured slovenskog predsjednika.

Da će se oboje odazvati pozivu da sudjeluju na forumu na kojemu očekuju oko 4500 sudionika, hrvatska predsjednica i slovenski predsjednik potvrdili su austrijskom kolegi Heinzu Fischeru prilikom njihova trilateralnog susreta u Sloveniji početkom godine.

Pahor je u srijedu za Slovensku tiskovnu agenciju STA kazao kako Slovenija i dalje podržava stajalište da rad arbitražnog suda treba nastaviti i nakon što je Hrvatska istupila iz arbitražnog postupka, te da arbitri trebaju donijeti konačnu presudu.

Na pitanje o "ohla?enim odnosima" sa Zagrebom odgovorio je kako se nada da će u Alpbachu razgovarati s hrvatskom predsjednicom, što bi bio prvi susret na takvoj razini od izbijanja arbitražne afere prije mjesec dana, kada je politička komunikacija Zagreba i Ljubljane prema tvrdnjama slovenskih medija praktično prekinuta.

"Naš plan je bio da se na?emo u Alpbachu i osobno ne vidim razloga da to promijenim", kazao je Pahor, dodavši da s hrvatskom predsjednicom očekuje plodan razgovor.

"Za mene je bitno da arbitražni sud nastavi svoj rad, ali je važno da se dinamika naših političkih kontakata s Hrvatskom bitno ne promijeni", naveo je Pahor u srijedu za STA.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!