20. RUJNA 2010. 22:38h

Iako se Yugo više ne proizvodi, u Srbiji ne jenjava želja za njim

Foto

Svijet
0

Tekst

Iako se u pogonima kragujevačke Zastave već dvije godine ne proizvodi te su se proteklih godina stvarali i brojni vicevi na njegov račun, dileri ove srbijanske tvrtke još uvijek dobivaju upite za popularni Yugo.

Prema riječima Miloša Prokića, djelatnika Zastave prometa – Arena motors, a koje prenosi beogradski Press, ljudi i dalje svakodnevno dolaze kupiti novi Yugo, a kada čuju da je posljednji primjerak prodan još prije dvije godine, odlaze razočarani.

Kaže i da su prošle godine prodali 2500 komada Punta, koji se danas proizvodi u Zastavi, ali i da su u isto vrijeme mogli prodati 10.000 Yuga kada bi se on nudio uz iste kreditne uvjete i subvencije koje su osigurane za kupnju Punta. Značajnu ulogu u velikom interesu za Yugo ima i podatak da se novi "Jugić" mogao kupiti za 4000 eura, a da su mu rezervni dijelovi bili veoma povoljni tako da su se za mali novac mogli obaviti i zahtjevni popravci.

Kao primjer iznose novi kuplung koji se za Yugo mogao kupiti za 50-ak eura dok isti dio za Punto stoji i 250 eura. Iako se Yugo ne proizvodi, u isto vrijeme cvjeta prodaja rabljenih primjeraka koji se mogu na tržištu kupiti od 900 pa do 2500 eura.

U cijeni najviše, kao i kod svakoga druga auta, ulogu igra starost i stanje vozila, ali i prijeđena kilometraža pri čemu su najviše na cijeni oni iz 1989. godine koji, kako se navode, slove za najpouzdanije i najkvalitetnije. Vlasnici novijih Yuga, koji su proizvedeni zadnjih godina njegove masovne proizvodnje, za svoja vozila traže i do 2500 eura.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!