11. LIPNJA 2012. 19:15h

Hosniju Mubaraku dva puta stalo srce

Foto

Svijet
0

Tekst

Bivšem egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku (84)u ponedjeljak je srce dva puta stalo, doznaje se iz liječničkih izvora u zatvoru u kojem Mubarak boravi od 2. lipnja kada je osuđen na doživotni zatvor.

"Mubaraku je srce stalo dva puta. Liječnici su morali primijeniti defibrilator. Malo je svjestan, malo nije i odbija hranu", rekao je neimenovani izvor.

Nešto ranije, izvor iz ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je njegovo zdravstveno stanje "kritično ali stabilno."

Egipatske vlasti također su objavile da razmatraju mogućnost prebacivanja Mubaraka iz zatvora u Tori, južno od Kaira, u bolnicu u glavnom gradu.

Njegovo zdravlje naglo se pogoršalo od dolaska u zatvor. Izvori su kazali da pati od teške depresije, poteškoća s disanjem i visokog tlaka.

Mubarak je osuđen na doživotni zatvor zbog nasilnog gušenja pobune protiv njegova režima početkom 2011., pri čemu je poginulo 850 ljudi. (Hina/AFP)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!