9. SVIBNJA 2012. 21:40h

Grčka: I Tsipras vratio mandat predsjedniku. Novi izbori?

Karolos Papoulias, grčki predsjednik

Foto

Svijet
0

Tekst

Nakon što je čelnik Nove demokarcije (NA) Antonis Samaras prije dva dana vratio grčkom predsjedniku Karolosu Papuliasu mandat jer nije bio u mogućnosti oformiti koalicijsku vladu, isto je učinio i vođa koalicije radikalnih ljevičara Syriza, Alexis Tsipras, izvještava BBC.

Tsiprias koji se nadao da će oformiti koalicijsku vladu koja bi se zalagala za raskid ugovora s EU i MMF-om sastao se s vođama stranaka koje su za tzv. bail out, PASOK i NA no očito nisu uspjeli doći do dogovora.

Sada se očekuje kako će trećeplasirani na izborima vođa PASOK-a Evangelos Venizelos pokušati oformiti koalicijsku vladu. Ukoliko ni on ne uspije, Grčku očekuju novi izbori za nekoliko tjedana.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!