26. KOLOVOZA 2015. 19:52h

Gradonačelnik Venecije ne želi gay paradu u svom gradu

Foto

Svijet
0

Tekst

Gradonačelnik Venecije, koji se ovaj mjesec javno sukobio s rock zvijezdom Eltonom Johnom oko obiteljskih vrijednosti, izjavio je da nikada ne bi želio vidjeti paradu homoseksualaca u svom gradu dok je on na čelu svjetski poznatog grada u laguni, prenosi u srijedu Reuters.

Luigi Brugnaro, poslovni čovjek iz redova desnog centra koji je za gradonačelnika Venecije izabran u lipnju, izjavio je za La Repubblicu da su gay parade "vrhunac kiča".

"U mom gradu nikada neće biti parade homoseksualaca. Neka paradiraju u Milanu ili ispred svojih domova", kazao je Brugnaro.

Skupina za ljudska prava homoseksualaca Arcigay svake godine u brojnim talijanskim gradovima održava tzv. parade ponosa, a posljednja je održana u Veneciji 2014. Arcogay je osudio izjave gradonačelnika Brugnara i optužio ga da šteti ugledu Venecije kao otvorenog, profinjenog grada.

"Venecija nije njegov grad. Trenutno vlada gradom, ali ne zadugo, s obzirom kakvu budalu radi od sebe", kazao je predsjednik skupine Flavio Romani. Prema njegovim riječima, Brugnaro je opsjednut tim pitanjem , no "Venecija to ne zaslužuje".

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!