SAVJETNICI IM NE VJERUJU

29. TRAVNJA 2010. 18:31h

George i Laura Bush su bili otrovani samo u glavi?

Foto

Svijet
0

Tekst

George i Laura Bush nisu nikad bili otrovani na summitu u Njemačkoj, tvrdi Frances Townsend, bivši savjetnik domovinske sigurnosti.

Jesu li zaista George i Laura Bush bili otrovani misterioznim virusom na G8 summitu u Njemačkoj održanom 2007. godine? Naime, po prvi puta sumnju u to izrazila je Laura Bush u svojim memoarima, Spoken From the Heart, koji bi se uskoro trebali naći na policama knjižara.

Ako je suditi prema riječima stručnjaka, teško da su bili otrovani. Naime, Frances Townsend, koji je bio savjetnik za domovinsku sigurnost u vrijeme administracije Georgea Busha, tvrdi kako nije bilo ni jedne indikacije ili sumnje koja bi u to upućivala.

- Istina je da nismo nikad vjerovali u to da su Bushevi bili otrovani hranom na tom summitu, zaista bi onda o nama morali misliti da smo nekompetentni ako mislite da nismo tako nešto provjerili i istražili- kazao je Townsend u intervjuu koji je dao CNN-ovom novinaru Wolfu Blitzeru. 

No usprkos tome, bivša prva dama dala je prilično zornu sliku tog incidenta opisanu u njezinim memoarima:

-.-Wikipedia-.-George Bush mlađi
George Bush mlađi
Photo Wikipedia  
Jedan pripadnik vojne pomoći imao je problema sa hodom, a jedan pripadnik Bijele kuće izgubio je sluh na jedno uho. Tajna služba bila je na nogama, tražeći uzrok mogućeg trovanja.

Laura Bush: Nikad nije otkriveno je li još neka delegacija 'pokupila' virus

No bivši savjetnik domovinske sigurnosti tvrdi da su liječnici, koji su pregledali delegaciju u Njemačkoj, vjerovali kako su se zarazili nekim virusom. Ipak, Laura Bush ostala je uvjerenja kako ih je netko namjerno zarazio virusom, te dodala kako nikad nije otkriveno je li još neka delegacija 'pokupila' virus.

Laura Bush u svojoj novoj knjizi Govoreći iz srca, (Spoken From the Heart) osvrnula se na predsjednički mandat svog supruga Geroga Busha koji je odradio dva mandata na čelu Amerike. U knizi je, između ostalog, po prvi puta progovorila o misterizonoj prometnoj nesreći koju je imala kao 17- godišnja djevojka, ali i o tome kako su bili otrovani na sastanku G8 zemalja u Njemačkoj.

Naime, po prvi je puta u knjizi opisala kako su ona i George Bush te nekoliko članova koji su bili s njima na summitu G8 u Njemačkoj bili otrovani. Svi su odjednom, priča Laura Bush, postali bolesni, a George Bush je dio tog puta morao provesti u krevetu. Tajna služba je istraživala mogućnost je li cijela američka delegacija bila otrovana, ali su liječnici mogli konstatirati samo da su bili zaraženi nekim virusom.

Bivša prva dama progovorila o nesreći koju je doživjela kad je imala 17 godina u Midlandu

- Ali nikad nismo uspjeli saznati jesu li i druge delegacije oboljele od tog virusa ili je naša bila jedina koja se misteriozno razboljela- napisala je bivša prva dama u svojoj knjizi.

Kad je pak riječ o nesreći koju je doživjela kad je imala 17 godina u Midlandu, Teksas, Laura ju je opisala vrlo živopisno, te istaknula kako ju je ona pratila kroz cijeli život. U toj je nesreći život izgubio njezin školski prijatelj, a na vidjelo je nesreća izašla kad se Bush prvi puta kandidirao za američkog predsjednika.

Jedan pripadnik vojne pomoći imao je problema sa hodom, a jedan pripadnik Bijele kuće izgubio je sluh na jedno uho. Tajna služba bila je na nogama, tražeći uzrok mogućeg trovanja.

Laura Bush u memoarima

U noći u listopadu 1963. godine Laura Bush i njezina prijateljica su žurile u drive-in kino kad se Laura, koja je vozila očev Chevorlet Impalu, nije zaustavila na stop znaku na maloj cesti i direktno se sudarila u auto kojim je upravljao Douglas.

- U tim groznim sekundama, vrata mog auta su se otvorila, poletila sam u zrak i pala na zemlju. Cijelo vrijeme sam molila Boga da je osoba u drugom autu živa. U mislima sam molila- Molim te Bože, molim te Bože, i cijelo vrijeme to ponavljala- napisala je.

Također, osvrnula se i na neke kritičare politike Georgea Busha, a posebnu je pažnju posvatila kritikama kad je Bush, nakon što je New Orleans pogodio uragan Katrina, preletio preko tog grada.

- Taj je let bio u najboljem interesu stradalih i onih koji su pomagali stradalima na terenu. Nije želio da se ni jedan život izgubi zbog njega, a nije ni želio da njegov konvoj vozila blokira ceste kamionima koji su dopremali hranu, lijekove i vodu za stradale- napisala je.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!