7. SIJENJA 2012. 21:17h

FOTO: Japanski radnici molili za bolju godinu

Foto

Japanski radnici ...
0

Tekst

Dok u većini zemalja na Zapdau ljudi dolaze na prvi radni dan u novoj godini gotovo marmuni, pospani i bezvoljni, u Japanu malo drukčija slika. Tamo se prvi radni dan proveo moleći u Kanda Myojinu u Tokyu i to za uspješniju radnu godinu. Naime, japansko je gospodarstvo u zadnjih nekoliko godina bilježilo pad, a iznad njih nalaze se Južna Koreja i Kina.

Japanci su poznati po svojoj radnoj etici i odanosti poslu kojega rade. Molitvi su prisustovali svi uredski radnici najpoznatijih japanskih tvrtka. oko drvenih stupova vežu se tzv. "Omikuji" za koje se vjeruje da istjeravaju nesreću, a prizivaju uspjeh i sreću.

Vie pogledajte u fotogaleriji Japanski radnici mole na prvi radni dan

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!