22. KOLOVOZA 2015. 12:11h

Ekstremna desnica napala njemačku policiju kamenjem zbog imigranata

Njemačka policija i ektremni desničari

Foto

Svijet
0

Tekst

Njemačka policija sukobila se u petak navečer s pristašama krajnje desnice koji su prosvjedovali protiv otvaranja centra za izbjeglice u Heidenauu, na istoku Njemačke.

Na poziv stranke krajnje desnice NPD, nekoliko stotina osoba prosvjedovalo je u petak navečer protiv predvi?ena dolaska u taj grad nedaleko od Dresdena stotina izbjeglica.

Po završetku prosvjeda pojedinci su blokirali cestu što je izazvalo intervenciju policije uz upotrebu suzavca dok su pristaše bacale kamenje, boce i petarde. Više je osoba s obje strane ozlije?eno.

U subotu ujutro situacija se smirila. Više nije bilo prosvjednika ispred tog nekadašnjeg velikog skladišta, praznog već dvije godine, preure?ena za prihvat nekoliko stotina izbjeglica. Policajci su ostali na licu mjesta.

Oko 250 osoba uspješno je ondje smješteno u noći s petka na subotu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!