1. SVIBNJA 2014. 18:15h

EKSPLOZIJA U ZATVORU NA FLORIDI Poginula dvojica zatvorenika

Fotografija iz Francuske prikazuje prihvatni centar u Rennesu na zapadu Francuske, u koji su smješteni Kurdi iz Sirije, koji su ilegalno stigli na Korziku.

Foto

Svijet
0

Tekst

U eksploziji koju je najvjerojatnije prouzro─Źilo istjecanje plina, poginula su dvojica zatvorenika a 100 do 150 ih je ozlije?eno u srijedu nave─Źer u zatvoru na Floridi, pri ─Źemu se dio zatvora urušio, priop─çile su vlasti.
 
Eksplozija se dogodila oko 23.00 sata (6.00 sati po srednjoeuropskome vremenu) u zatvoru u okrugu Escambiji u Pensacoli, na sjeveru Floride, na podru─Źju koje su nešto ranije pogodili jaki pljuskovi. Po rije─Źima ─Źelnika tog okruga, kako prenosi mjesni tisak, zatvor je bio poplavljen dva dana ranije. No istaknuo je da ne zna je li to povezano s eksplozijom.
 
Lokalne vlasti su u priop─çenju objavljenom na njihovoj internetskoj stranici rekle da se u eksploziji "urušio dio zgrade". "Sto do sto pedeset zatvorenika i ─Źuvara je ozlije?eno i primljeno u mjesne bolnice. Potvr?ena je smrt dvojice zatvorenika", dodaju u priop─çenju objavljenom u ─Źetvrtak ujutro.
 
"Neozlije?eni zatvorenici su prevezeni u druge zatvore u okrugu Escambiji i u susjedni Santa Rosu", rekli su.
 
Istraga o uzrocima eksplozije je u tijeku.
 
Obilne kiše su u srijedu prouzro─Źile poplave na sjeveru Floride, gdje je jedna ┼żena poginula, te na istoku Sjedinjenih Dr┼żava, nakon oluja i tornada koji su po─Źetkom tjedna zahvatili središte i jug zemlje.

 

Dalje.com
1/0