14. LIPNJA 2012. 19:05h

Egipatski ustavni sud proglasio parlament nelegalnim

Foto

Svijet
0

Tekst

Egipatski visoki ustavni sud u četvrtak je ocijenio da aktualni parlament nije izabran u "ustavnim" uvjetima te da je njegov sastav "u potpunosti nelegalan", izvješćuje službena agencija Mena.

Sud je, dodaje agencija, ocijenio da je parlament s 508 članova, većinom islamista, "protuustavan, a njegov sastav u potpunosti nelegalan". Odluka ustavnog suda znači da će donji dom egipatskog parlamenta biti raspušten te će se morati održati novi izbori.

Prema vojnim izborima, vojska koja upravlja zemljom od pada Hosnija Mubaraka u veljači 2011., sazvala je izvanredni sastanak za kasnije poslijepodne. Moguće je da će vojska ponovo preuzeti zakonodavnu vlast, sve dok se ne izabere nova Narodna skupština. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!