14. LIPNJA 2012. 19:05h

Egipatski ustavni sud proglasio parlament nelegalnim

Foto

Svijet
0

Tekst

Egipatski visoki ustavni sud u ─Źetvrtak je ocijenio da aktualni parlament nije izabran u "ustavnim" uvjetima te da je njegov sastav "u potpunosti nelegalan", izvje┬Ü─çuje slu┬×bena agencija Mena.

Sud je, dodaje agencija, ocijenio da je parlament s 508 ─Źlanova, ve─çinom islamista, "protuustavan, a njegov sastav u potpunosti nelegalan". Odluka ustavnog suda zna─Źi da ─çe donji dom egipatskog parlamenta biti raspu┬Üten te ─çe se morati odr┬×ati novi izbori.

Prema vojnim izborima, vojska koja upravlja zemljom od pada Hosnija Mubaraka u velja─Źi 2011., sazvala je izvanredni sastanak za kasnije poslijepodne. Mogu─çe je da ─çe vojska ponovo preuzeti zakonodavnu vlast, sve dok se ne izabere nova Narodna skup┬Ütina. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!