HAMAS BJESNI NA SUSJEDE

29. TRAVNJA 2010. 14:48h

Egipat otrovnim plinom ugušio četiri Palestinaca

Foto

Svijet
0

Tekst

Hamas jeoptužio egipatske sigurnosne snage da su otrovnim plinom ugušile četvoricu palestinskih radnika koji su radili u spornom tunelu.

Hamas je u četvrtak optužio egipatske sigurnosne snage da su otrovnim plinom ugušile četvoricu palestinskih radnika koji su u srijedu radili u tunelu za krijumčarenje robe, goriva i oružja prokopanom između Pojasa Gaze i Egipta.

- Hamas drži egipatsku stranu odgovornom za ubojstvo četvorice nedužnih radnika koji su umrli pošto su egipatske sigurnosne snage pustile u tunel otrovni plin - rekao je glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri novinarima u Gazi.

- Zahtijevamo istragu i izvođenje odgovornih na sud - rekao je glasnogovornik.

Čelnici egipatske sigurnosne službe u Kairu potvrdili su u srijedu da su uništili četiri tunela sjeverno od Rafaha, na granici između Egipta i palestinske enklave, ne navodeći ima li žrtava na egipatskoj strani.

Palestinski liječnici koji rade u Hamasovu ministarstvu zdravstva rekli su pak da su četvorica Palestinaca umrla od gušenja, ali da ne posjeduju nikakve informacije o uporabi otrovnog plina.

Pojas Gaze izložen je izraelskoj pojačanoj blokadi otkako je islamistički pokret Hamas u lipnju 2007. godine preuzeo vlast na tom području pošto je svrgnuo Fatah predsjednika Mahmuda Abasa.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!