25. SVIBNJA 2012. 16:45h

Egipat: Mubarakov premijer u drugom krugu predsjedničkih izbora

Foto

Svijet
0

Tekst

Prvi slobodni predsjednički izbori u Egiptu završili su jučer te su objavljeni djelomični rezultati. Rezultate su objavili nešto više od 11 tisuća izbornih mjesta, dok ostalih dvije tisuće još broji.

Prema dosadašnjim rezultatima čini se kako će u drugi krug u utrku za predsjednika ući Mohammed Mursi, vođa Muslimanske braće koji osvojio 26 posto glasova, i Ahmed Shafiq, bivši premijer koji je osvojio 34 posto glasova, javlja BBC. Konačni rezultati prvoga kruga biti će objavljeni 29. svibnja. Hamdin Sabbahi, koji se prvi protivio Mubarakovu režimu ostao je treći.

Više od 50 milijuna Egipćana ima pravo glasovanja, ali je na izbore izašlo tek njih nešto više od polovice. Najveći odaziv bio je u Kairu, dok najmanji u Alexandriji i Suezu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!