15. KOLOVOZA 2013. 17:03h

Egipat: Islamisti ubili najmanje dvojicu policajaca

Foto

Svijet
0

Tekst

Nasilje u Egiptu nastavilo se u ─Źetvrtak kada su pristaše svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija ubile dvojicu policajaca u dvije egipatske pokrajine i upali u jednu od vladinih zgrada u Kairu, objavili su du┼żnosnici dan nakon krvavog napada vojske i policije na njegove pristaše u Kairu.

Jedan 21-godišnji policajac ubijen je vatrenim oru┼żjem u napadu na poluotoku Sinaj, uporištu oru┼żanih islamisti─Źkih skupina koje redovno napadaju snage reda. Drugi je stradao u napadu na policiju u Asiutu, u središtu zemlje.

Stotine Mursijevih pristaša napalo je jednu od vladinih zgrada u Kairu i zapalilo njezin ulaz. Privatna televizija CBC je prikazala snimke sjedišta guvernera pokrajine Giza.

Stotine pripadnika Muslimanskog bratstva izašlo je u ─Źetvrtak na ulice drugog po veli─Źini egipatskog grada Aleksandrije kako bi prosvjedovalo protiv brutalnog obra─Źuna s prosvjednicima dan ranije u Kairu.

U krvavom rastjerivanju Mursijevih pobornika u Kairu i nasilju koje se proširilo zemljom u srijedu je po najnovijim podacima poginulo 525 ljudi, od kojih 482 civila, objavio je u ─Źetvrtak jedan du┼żnosnik ministarstva zdravlja.

Šef egipatskih hitnih slu┼żbi je precizirao da su 202 osobe ubijene na trgu Raba al-Adavija, glavnom mjestu okupljanja na kojem ve─ç mjesec i pol borave pobornici islamisti─Źkog predsjednika Mohameda Mursija kojeg je 3. srpnja svrgnula i uhitila vojska.

Egipatske pravosudne vlasti objavile su u ─Źetvrtak da su za mjesec dana produljile pritvor za Mursija koji je smješten na nepoznatoj lokaciji pod optu┼żbama za ubojstva i špijuna┼żu.

(Hina) 

 

 

Dalje.com
1/0