14. KOLOVOZA 2012. 21:49h

Egipat: 14 islamista osuđeno na smrtnu kaznu

Foto

Svijet
0

Tekst

U Egiptu je u utorak na smrt osuđeno 14 militantnih islamista koji su prošle godine na Sinaju počinili dva napada u kojima je poginulo sedmero ljudi, doznaje se iz sudskih izvora.

Riječ je o pripadnicima skupine "Tavhid i džihad", a optuženi su da su u ljeto 2011. napali policijsku postaju i banku u Al Arišu, pri čemu su ubili sedmero ljudi, šest policajaca i jednog civila.

Sud je presudu poslao egipatskom muftiji jer smrtne kazne treba odobriti vjerska vlast. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!