24. KOLOVOZA 2015. 08:51h

Egipćani ubili vo?u skupine terorista koja je otela Tomislava Salopeka

Foto

Svijet
0

Tekst

Egipatske sigurnosne službe navodno su na poluotoku Sinaju ubile Abua al-Kasima, vo?u skupine povezane s Islamskom državom koja je odgovorna za otmicu i ubojstvo hrvatskog državljana Tomislava Salopeka, prenijeli su neki egipatski mediji.

Mediji navode da je al-Kasim ubijen u sklopu operacije egipatske vojske protiv islamista.

Salopek (31), koji je u Egiptu radio za francusku tvrtku, otet je 22. srpnja na cesti 22 kilometra jugozapadno od Kaira. Egipatski ogranak Islamske države zaprijetio da će ga ubiti ako ne budu oslobo?ene "muslimanske žene", a svoju je prijetnju i izvršio 12. kolovoza.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!